‘Praathuis’ in De Zandbelt

‘Praathuis’ in De Zandbelt

Uit gesprekken blijkt dat de aanwezigen het prettig vinden om elkaar hier te kunnen ontmoeten zonder vast doel en met ruimte voor van alles en nog wat. Of je nu nieuw in het dorp komt wonen of dat je er al woont en belangstelling hebt voor meer contact met je mededorpelingen, het is een plek waar je voor een bakkie en een praatje vrij kunt binnenstappen. Mensen willen wel weten wat er in het dorp en in en rond het dorpshuis gebeurt. Mensen willen als er iets nieuws op poten wordt gezet ook wel verkennen of het iets voor ze is. Men kwam dus uit een zekere nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid is dan een welkome vorm van belangstelling voor elkaar en elkaars bestaan.

Het wordt als plezierig ervaren dat het dorpshuis op deze manier weer meer gebruikt kan worden door alle inwoners van Belt-Schutsloot. Het is een gebouw dat is gebouwd door en voor de inwoners en dat een belangrijke plaats inneemt in het dorp.

De dagen en tijden van openstelling van het ‘Praathuis’ in De Zandbelt zijn:

Data in november 2013:
Donderdag
     7 november 2013 van 10.00 tot 12.00uur
Maandag  11 november 2013 van 14.00 tot 16.00uur
Dinsdag 19 november 2013 van 10.00 tot 12.00uur
Woensdag 27 november 2013 van 19.30 tot 21.30uur

De initiatiefgroep van het Praathuis organiseert na 1 december 2013,  gezien de hoeveelheid andere activiteiten in het dorpshuis en de feest- en rietdrukte gedurende de wintermaanden, tot maart 2014 geen openstellingen van het ‘Praathuis’ in De Zandbelt.

Op die tijden ontvangen de gastheren en gastvrouwen van het ‘Praathuis’ in De Zandbelt u graag voor een kopje koffie of thee en een praatje.

De hoofdlijnen op een rijtje:

Je hoeft niets in ‘Praathuis’ in De Zandbelt, er is koffie en thee, een stoel en tafel en ruimte voor een praatje.

  • Het ‘Praathuis’ in De Zandbelt is voor alle leeftijden bedoeld en open voor jongeren en ouderen, vaders en moeders, en hun kinderen, zo nodig onder begeleiding.
  • Er kan van alles: potje schaak spelen, breiwerk mee, zelfgebakken appeltaart uitdelen of een boek bespreken, als middel of voor de gezelligheid, niet als doel of plicht.
  • Het is geen podium voor  centrale politieke groepsdiscussie en lezingen. Wie in een heftig gesprek belandt, zoekt daar dan een rustig hoekje voor.
  • Er is geen programma of iets dergelijks geregeld.
  • Er is geen vaste tijd, je kunt vrijuit inlopen als je wilt en weer vertrekken als je wilt.
  • Het ‘Praathuis’ in De Zandbelt zal op wisselende dagen en tijden worden georganiseerd.

De data en tijdstippen zullen steeds bekend worden gemaakt via krant en posters in het dorp en via onze internetsite: www.praathuisindezandbelt.nl.