Chris Chameleon en Ernest Beuving in Podium Lokaal

Chris Chameleon en Ernest Beuving in Podium Lokaal

Januari is al haast weer voorbij.
17 en 18 febr. a.s wordt ook weer een druk weekend in dit pittoreske minitheatertje in Sint Jansklooster.
Cabaretier Ernest Beuving en de Zuid Afrikaanse zanger Chris Chameleon zijn te gast.

Ernest Beuving met Klap van de korenmolen’ is ook wel: een spoedcursus geluk. Gegeven door Ernest Beuving, die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’

Het is een cabaretesk muziektheaterprogramma met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Zijn acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over zijn troonopvolging), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en ‘Spuiten en slikken’ tot en een Mick Jagger met ADHD.

Hij wordt begeleid door gitarist Erik Raayman (speelde o.a. bij Liesbeth List, Zenga, Purper, Henk Elsink e.v.a.).
Chris Chameleon keert dit seizoen ook weer naar Nederland en ook weer naar Podium Lokaal met het gloednieuwe theaterconcert Ek en Jy en Jy en Ek. De met prijzen overladen Zuid-Afrikaanse artiest staat bekend om zijn exceptioneel groot stembereik, zijn prachtige liedjes en zijn gevatte humor. In 22 landen verspreid over vier continenten slaagde deze door de wol geverfde performer erin om zijn publiek in vervoering te brengen. Ook de Nederlandse pers was laaiend enthousiast: ‘Virtuoos, hilarisch’ (de Volkskrant), ‘Een bijzonder talent’ (Oor) en ‘Warm en gloedvol’ (AD).

JY EN EK EN EK EN JY

In “JY en Ek en Ek en Jy” neemt de acrobatische stem (bereik van 4 octaven!) van Chris Chameleon, één van Zuid-Afrika’s meest gevierde en creatieve artiesten, samen met het jonge opkomende Namibische talent Daniella Deysel, het publiek mee op een reis door relaties.
In zijn ontdekking van liefde en zichzelf verwijst hij in alle openheid naar zijn eigen veelbewogen verleden, met de nodige humor. Van relaties die niet werkten tot relaties die nog steeds niet werken. Van relaties die werken en nog steeds werken tot relaties waarvan we wensen dat ze zouden werken.
Chris Chameleon danst over het evenwichtskoord tussen spijt en weemoed naar het verleden en tussen angst en hoop voor de toekomst, eerst voorzichtig en gevoelig, daarna met een duik in vreugde en een flinke portie absurditeit.

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

Barbara lok en Jet Pit in Podium Lokaal…

'Aside'

Barbara lok en Jet Pit in Podium Lokaal
30 Sept.a.s 20.30 in Sint Jansklooster

Zondag 17 september was de aftrap van het seizoen 2017-2018. En dat was echt niet de minste, namelijk Sandra van Nieuwland zong de sterren van de hemel voor een uitverkocht Podium Lokaal.

En na 3 dagen flink gestormd te hebben met de musical Storm over Beuleake, staan de regisseuse Jet Pit en zangeres Barbara Lok met hun eigen theater programma “ Over Leven “in dit intieme theatertje.

‘Ik ben nog elke dag bezig het bange kind in mij te troosten. Ik was 14 en mijn moeder overleed na een ziekbed van drie jaar aan uitzaaiingen van borstkanker. In het gezin waarin ik opgroeide kon het woord kanker al die jaren niet genoemd worden; dat laat zijn sporen na’ zegt de van oorsprong ‘Sluziger’ Barbara Lok .

Na jaren van werken als zangeres, onder andere als grote steun en toeverlaat van Willeke Alberti, gaat Barbara Lok samen met Jet Pit, theatermaakster  en evenals Barbara ‘kanker-ervarings deskundige’,een muzikaal programma over kanker in het theater brengen.

Tegenover het zwijgen dat  Barbara  in haar jeugd ondervond staat de openheid van Jet:
‘Met een emmer tussen mijn knieën  geklemd ging ik in de auto, kotsend over het keizer Karel Plein in Nijmegen, op weg naar het ziekenhuis voor weer een opname. En toch gaf ik het leven een 10’.

Ieder met een eigen invalshoek en een eigen dynamiek smeedden ze de ervaringen van het omgaan met kanker tot een voorstelling waarin, ondanks het zware thema, naast de persoonlijke ontboezemingen en de gevoelige liedjes, ook de humor een belangrijke plaats heeft gekregen.

‘Wie krijgt er nou niet te maken met deze ziekte. Kanker is er gewoon: dus laten we er eerlijk over zijn. Erover praten schept de ruimte die kan helpen om het te verwerken’ zegt Barbara. Jet vult aan: ‘Als je kanker krijgt heb je even geen controle meer over je eigen lijf. Weerbaarheid is dan een belangrijk stuk gereedschap waarmee je, waar mogelijk, de regie over je eigen ziekteproces kunt voeren. In de voorstelling kun je zien dat dit ook wel eens tot hilarische situaties kan leiden’.

Barbara Lok en Jet Pit spelen hun muzikale theaterprogramma ‘Over Leven’ op 30 sept. a.s om 20.30 in Podium Lokaal in Sint Jansklooster.

 

Kaarten zijn te verkrijgen op www.podiumlokaal.nl of bel 0653677134

Expositie in dorpshuis ‘De Zandbelt’

In het dorpshuis ‘De Zandbelt’ in Belt-Schutsloot wordt tijdens de gondelvaartfeesten weer een expositie gehouden. In deze expositie worden werken getoond van Peter Stechwey, Julia Lok, Sabrina Knobbe, Gerrit Lindeboom, John J Stam, Tamara Kreeuseler en Hans Verburgh. De kunstwerken lopen uiteen van realistisch tot modern. Doordat er gebruik wordt gemaakt van verschillende technieken en materialen zijn ze zeer divers.

Openingstijden van de expositie:

Vrijdag  11 augustus van 11.00 – 20.00 uur;
Zaterdag 12 augustus van 11.00 – 20.00 uur;
Zondag 13 augustus van 13.00 – 17.00 uur.

Peter heeft het schilderen overgenomen van zijn vader. Zijn stijl is het realistisch weergeven van zijn wereld in olieverfschilderijen en aquarellen. Het is voor hem een heerlijke ontspanning en voor een onderwerp hoeft hij niet ver van huis te gaan. Hij pakt bij huis de punter en vaart zo een levend schilderij binnen. Volop inspiratie voor schilderijen.

Julia heeft veel zin om haar werk te exposeren. Zij studeert aan de Rietveldacademie in Amsterdam en heeft een selectie gemaakt waarbij verschillende technieken aan bod komen. Door niet traditionele materialen te combineren met hout zijn er nieuwe kleurenframes ontstaan. In een korte video is te zien hoe ze een driedimensionaal object een functie heeft gegeven in het dagelijks leven. Julia probeert anderen te betrekken in haar kunst, met  vervagende grenzen tussen toekijker en participant.

Sabrina heeft geëxpirimenteerd met nieuwe media en hoopt bezoekers te verassen met haar nieuwe werken. Door haar verschillende werkstijlen is het moeilijk te zeggen onder welk genre het werk behoort. Sabrina is geïnspireerd door de natuur alsmede door haar focus op haar eigen gevoelsbeleven en ideeën.

Gerrit is kunstenaar van binnen uit en maakt schilderijen die modernistisch verrassen zonder in een hokje te kunnen worden geplaatst. Gerrit ziet zichzelf als een Rock & Roll-schildermachine, wild van (h)art. Zijn inspiratie haalt hij uit het niet-alledaagse. Zelf zegt hij hierover: “Tegenstrijdigheden, vrijheid en spanning trekken mij aan. Het is als een gevecht tussen goed en kwaad. Zonder dat verdrink ik in een zee vol sleur”.

John komt al wandelend in natuurgebied ‘Weerribben-Wieden’ (en in eigen tuin) allerlei leuke foto-objecten tegen. Veel foto’s worden al wandelend en soms kruipend in het Nationaal Park Weeribben- Wieden, of in eigen tuin gemaakt. In het weekend gaat hij vroeg op pad, omdat de met dauwdruppels bedekte insecten zich dan gemakkelijker laten fotograferen. Dat levert bijzondere plaatjes op. Door de macro lens te gebruiken, worden het bijna abstracte kunstwerken.

Tamara experimenteert met kleuren, compositie, vormgeving en gevoel. Haar werk is abstract en kleurrijk. “Kunst moet voor zich spreken, als een ontdekkingsreis”. Vanuit deze gedachte komt zij tot abstract en kleurrijk werk met een spannend lijnenspel. Tamara probeert zichzelf en haar kijkers telkens opnieuw te verrassen vanuit haar ervaring en een voortdurend onbevangen blik.

Hans maakt al jaren filmopnames en monteert die tot uiteenlopende produkten. Met hoog kwaliteitsmateriaal of lekker pixelige digitale cameraatjes gemaakt, gaat het hem om de verbeelding. Filmen is volgens hem niet anders dan met gekleurd en bewegend licht in een structuur expressie tonen die aan de toeschouwers een impressie, een belevenis, biedt. Of de bedoeling van Hans gelijk loopt met wat de kijker beleeft? Dat is altijd afwachten. 

Het geheel belooft een interessante expositie te worden, die zeker een aanvulling geeft in het feestprogramma van de gondelvaart in Belt-Schutsloot.

Popkoor Wanne Be…

Woensdagavond 12-7-2017 heeft pokoor Wanne Be opgetreden bij het Paviljoen aan het Wiede met popkoor Wanne Be.
Hiermee werd dit  jaar op een gezellige manier afgesloten, ze zongen de nieuwste nummers en ondertussen kon er (op eigen kosten) een hapje en drankje genuttigd worden.
Er was een mooie opkomst en na een erg regenachtige dag, scheen de zon nu ook lekker.  Na een goede warming-up op het strandje, begonnen we met het inzingen om vervolgens om 19.00 de eerste set nummers te laten klinken. Om 20.00 kon de tweede set nummers beluisterd worden.

Terwijl in Nijmegen  Guns N Roses optrad, kon er bij ons ook naar geluisterd worden met Sweet Child of Mine by Popkoor Wanne Be J

De dirigente Iris Luijtjes, die de arrangementen zelf geschreven heeft en met piano begeleidt, was net als anderen tevreden over het optreden. Tevens Het was gezellig, mooi gezongen en heerlijk vertoeven  in het zonnetje.  Met onze 26  leden, kunnen we zeker nog  wel wat versterking gebruiken, dus wanneer het je leuk lijkt, kom gerust een keer kijken!

Sunday Sessions Gala in Sint Jansklooster

Voor de 2e keer wordt het Sunday Sessions Gala in Sint Jansklooster gevierd, n.l: het Dorpshuis: Sint Janskamp. Tijdens deze avond wordt het dorpshuis, omgetoverd tot een heus gezellig theater, waarin geweldige zangers en zangeressen uit Zwartewaterland, Flevopolder en Steenwijkerland zijn/ haar kunsten zullen gaan vertonen. Het zal een sfeer gaan uitademen a la Oscar uitreikingen, dus gala kleding is zeker gewenst. Want dit jaar bestaat het concept 5 jaar, dus extra feest.

Iedereen is welkom, we maken er een mooi feest van.

Wat zijn de Sunday Sessions?
Sunday Sessions is in 2011 voorjaar ontstaan! Elke eerste zondagmiddag v/d maand treden er steeds zangleerlingen van Barbara Lok op. De middagen ademen sinds het verenigingsjaar 2012/13 een competitief sfeertje uit. En sinds 2014 wordt het gehouden in Podium Lokaal in Sint Jansklooster.

Door het grote succes, van de afgelopen 4 jaren, waren er nu 8 zondagmiddagen gepland.
Elke leerling zingt 2 liedjes helemaal alleen. Daarnaast wordt er (verplicht) 1 kwartet of trio uitgenodigd welke ook 2 liedjes zingt. (Dat is een duo, trio of kwartet ). Per ‘Sunday Session’ zingen er dus ongeveer 8 of 9 leerlingen!
Daarnaast, wordt er elke maand stilgestaan bij een bepaalde artiest/ thema. Dit is ook een vast onderdeel! Via het YouTube kanaal : Sunday Sessions Vocaal Bokaal, kun je de optredens van de desbetreffende leerlingen nog eens terug kijken!

Per maand kan er gestemd worden op de uitvoerende leerlingen, d.m.v Pluimen die er worden uitgereikt door het desbetreffende publiek, die er op dat moment aanwezig zijn.
Tot en met de maand Mei/ Juni 2017, hebben we zo een heleboel maandwinnaars bij elkaar verzameld. En met ál deze mensen gaan we 8 Juli de officiële finale in, met een heuse jury.

In het jury “peloton”, zitten Burgermeester Eddy Bilder van Zwartewaterland en Lucie de Lange( zangeres en actrice ) en Jet Pit ( Regisseuse en Zangcoach ).
Er zijn publieksprijzen te winnen en natuurlijk de juryprijs.

Samenwerking Recreatiebedrijven in Belt-Schutsloot

Samenwerking Recreatiebedrijven in Belt-Schutsloot van start!

Nadat er al jarenlang over werd gesproken, om de krachten van de ondernemers in de recreatiesector te gaan bundelen in een samenwerkingsorgaan, is op 12 juni 2017 het startschot hierin gegeven.
Deze ondernemers vertegenwoordigen een aantal ondernemingen, welke rechtstreeks werkzaam zijn binnen de recreatie. Al deze ondernemingen zijn rechtstreeks actief in de markt.

Het hoofddoel van de samenwerking is het vestigen van de naam van Belt-Schutsloot in de markt, toegespitst op de vraag van de moderne recreant. Gedacht wordt aan een goede bewegwijzering, een informatieve website, arrangementsamenwerking en gezamenlijke deelname aan beurzen en koepelorganisaties.

Midden in de verdere ontwikkeling van het ‘Nationaal Park Weerribben Wieden’ ligt er een te openen weg naar Belt-Schutsloot voor de – in dit mooie, maar kwetsbare gebied – passende toerist’, aldus initiatiefnemer Helmuth van de Belt.

De ondernemers hebben een dagelijks bestuur benoemd, bestaande uit Dhr. Roel Schurink, als extern voorzitter, Mevr. Aline de Vos, als extern secretaris en Dhr. Helmuth van de Belt, als penningmeester. Dit bestuur is al druk bezig met het inventariseren van mogelijkheden om snel een activiteitenplan te kunnen opzetten, in samenwerking met alle leden.
Ook worden er binnen het dorp en haar omgeving contacten gelegd met ondernemers en organisaties die verwant aan de recreatie werken.

De samenwerking heeft bij de oprichting als naam meegekregen:
 ‘Recreatie Belt-Schutsloot’
Met als ondertitel: ‘Samenwerkende Recreatieondernemers’

Naar verwachting zullen we deze groep regelmatig gaan tegenkomen in organisatie en uitvoering.

Julian Thomas in Podium Lokaal (17-6)

Julian Thomas is de laatste artiest van het seizoen in Podium Lokaal. Hij zou op 18 maart al komen, maar was verhinderd vanwege ziekte. Nu zijn er een aantal vrij gekomen. Dus pak je kans, want deze artiest moet je horen en zien!
Succes is een relatief begrip voor Julian. Als zanger-pianist valt hij op tijdens talentenjachten, hij treedt in 2002 op met Jan Vayne en maakt zijn tv-debuut bij Ivo Niehe in 2004. Hij komt onder contract bij Sony BMG, maar heeft dan al twaalf jaar aan zijn debuutalbum gesleuteld.

Dat Marco Borsato laat weten fan van hem te zijn en hem het eerste exemplaar overhandigt van dat debuut betekent heel veel voor Julian. Het komt tot een samenwerking tijdens Symphonica In Rosso in 2006. In hetzelfde jaar staat Julian in het voorprogramma van de theatertournee van Trijntje Oosterhuis.
In 2009 verschijnt Julians tweede album, 35 Some Months. De dan 34-jarige zanger zit middenin een succesvolle theatertournee met Motel Westcoast, een project waarin hij met collega-vocalisten Syb van der Ploeg, Edward Reekers en Mirjam Timmer Amerikaanse popklassiekers ten gehore brengt.

Voor je het weet is het zeven jaar later: 2106 . Zeven jaar na zijn tweede album, zeven jaar waarin hij zijn hart en ziel in zijn liedjes heeft gestoken. Alles zelf geschreven, met minimale middelen opgenomen en zelf geproduceerd;
Someday is niet zomaar Julian Thomas’ nieuwe album. Het is Julian Thomas’ leven dat zich ontvouwt.” Diep graven in de spelonken van mijn hoofd, en dan de wegen bewandelen die zijn aangelegd naar mijn hart”.

Kom je ook luisteren, naar deze geweldige zanger, pianist, songwriter?
Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl Er is maar plaats voor maximaal 50 mensen.

Sloepentocht voor kankerpatiënten…

Op 10 juni as zal de derde sloepentocht gehouden worden in en om Belt Schutsloot. Een groepje mensen hebben drie jaar geleden het initiatief genomen om mensen die lijden of geleden hebben aan kanker een dag op het water aan te bieden. Hiervoor stellen vervolgens inwoners en campinggasten van Belt Schutsloot hun sloep ter beschikking. Na twee jaar onder de vlag van Vaarkracht gevaren te hebben, gaan ze nu zelfstandig verder. Gezien de successen van voorgaande jaren is dit jaar de “capaciteit” verhoogd. Naast het beschikbaar stellen van de sloepen zijn er meer vrijwilligers die dag in touw en wordt de dag in geld en natura ondersteund. De plaatselijke horeca, winkelier, watersport, en een aantal grote bedrijven/stichtingen dragen dit initiatief een warm hart toe.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar uit ervaring is bekend dat vooral de laatste weken, de instroom op gang komt. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de website www.ffvaren.eu of stuur een mail naar  info@ffvaren.eu

POTVER3 in Podium Lokaal (Sint Jansklooster)

Op zaterdagavond 27 Mei (aanvang 20.30) a.s presenteert Podium Lokaal de driemansformatie: Potver3

De zangeressen Hanneke Doze uit Blokzijl en de Zwolsche Sascha Raaijman en muzikant Gert lok komen met een uniek concept waarbij het publiek ter plekke het repertoire van de avond zal uitkiezen.
Zowel Engelse als Nederlandstalige Pop en Rock muziek uit de jaren 60 tot en met de huidige top 40 muziek, zullen voorbij gaan komen

Het drietal heeft nogal een behoorlijk luxeprobleem. Namelijk het maken van keuzes.
De oplossing voor het probleem werd al gauw gevonden: het publiek mag ter plekke kiezen!
Een overzicht met alle titels wordt vooraf uitgedeeld en Potver3 zal er persoonlijk voor zorgen dat alles eerlijk zal verlopen.

Hoogstwaarschijnlijk loopt u als publiek ook de kans om voor een avond, spontaan op het toneel te staan.
Grijp de microfoon, grijp de kans en zing gewoon, onder de geweldige begeleiding van dit drietal!
Het wordt een hele gezellige, informele avond, waarin het publiek een hele grote rol zal spelen.

Kaarten verkrijgbaar op www.podiumlokaal.nl of bel: 0653677134.